Hoe dakshingles worden gemaakt?

Om gordelroos te maken, wordt een rol organisch vilt of glasvezelmat gemonteerd en in een droge looper gevoerd. Het materiaal passeert een voorverzadigingskamer en gaat vervolgens in een verzadigingstank gevuld met heet asfalt, die de vezels bedekt. Indien nodig gaat het materiaal door de natte lusmachine. Maak onderscheid met een breed aanbod van accent- en decoratieve siersierproducten uit zowel composiet- als vinylproductlijnen.

Blader door onze effen kleuren en gemengde mixen om het natuurlijke cederuiterlijk te vinden dat u wilt. Het upgraden van uw isolatie kan leiden tot lagere kosten voor verwarming en koeling. Ontdek hoeveel u kunt besparen. Bezoek onze Building Knowledge blog om meer te weten te komen over de laatste trends, innovaties en nieuws op het gebied van bouwmaterialen, constructie en ontwerp.

Al uw CertainTeed dakbedekking, gevelbeplating, gips, plafonds en isolatie-informatie verzameld op één handige locatie. Een uitgebreide schrijftool voor dakbedekkingsspecificaties waarmee gebruikers snel nauwkeurige dakbedekkingsspecificaties met steile en lage hellingen kunnen schrijven voor pakketten voor het indienen van taken. Plafonds Productvergelijkingstool Elke dag worden duizenden tonnen grondstoffen en vervaardigde materialen geleverd aan vrachtwerven en ontvangstdokken bij dakfabrieken van het hoogste niveau in de Verenigde Staten. Deze materialen zullen worden omgezet in hoogwaardige, duurzame dakspanen en speciale producten die het respect hebben verdiend van talloze professionals uit de industrie en huiseigenaren.

Gordelroos gemaakt met asfalt als hoofdingrediënt zijn de meest populaire gordelroos die in de VS wordt verkocht, S. Tegenwoordig wordt het asfalt dat in deze dakbedekkingsfaciliteiten wordt gebruikt, verwerkt om te voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die nodig zijn om sterke, maar flexibele dakspanen te creëren. Kalksteengesteente, dat meestal per vrachtwagen of treinwagon bij fabrieken aankomt, wordt verwerkt door molens te verpletteren tot een fijn kalksteenpoeder. Dit poeder wordt vervolgens gemengd met het asfalt om een product te maken dat gevulde coating wordt genoemd.

Op de productielijn worden kilometers op kilometers gewalste glasvezelmat die dient als de 'ruggengraat' van gordelroos uitgerold en in een coater gevoerd, waar de gevulde coating - oververhit tot meer dan 400 graden Fahrenheit - op de boven- en onderkant van de mat wordt aangebracht om een basisvel te creëren. Vervolgens komen de shingle-korrels. Gemolfd gesteente dat is gedimensioneerd voor gebruik als korrels, wordt door een proces geleid waarbij een speciale keramische coating wordt aangebracht. De coating is zo gekleurd dat de korrels de gewenste kiezelkleuren creëren, en deze korrels zijn ontworpen om hun uiterlijk gedurende de levensduur van de shingle te behouden.

Een dunne laag zand wordt aangebracht op de basisplaat terwijl deze in een pers wordt gevoerd die de korrels insluit. Terwijl het vel door een reeks rollen loopt, wordt er een fijne nevel water op gespoten en het verdampende effect van het water verwijdert warmte van het vel. Daarna wordt een strook afdichtmiddel op het vel aangebracht om de gordelroos te beschermen tegen windschade. De afbeeldingen op onze website kunnen worden gebruikt om te helpen bij uw aankoopbeslissing, maar mogen niet worden gebruikt als het enige referentiepunt.

Vanwege variatie in computermonitoren, mobiele apparaten en printers, kunnen de getoonde afbeeldingen mogelijk niet exact de overeenkomstige kleur, textuur of uiterlijk repliceren. Om de werkelijke kleur, textuur of uiterlijk van het product te verifiëren, vraagt u om het daadwerkelijke product te bekijken, verkrijgbaar via een CertainTeed-aannemer of -distributeur. Dunne glasvezelmatten gemaakt van glasvezels van een specifieke lengte en diameter worden aan elkaar gebonden met behulp van stabiele harsen en bindmiddelen. Ze worden gebruikt om dakspanen van asfaltdaken te versterken.

Deze glasvezel voegt weersbescherming, grotere brandwerendheid en een langere levensduur toe aan het dakbedekkingsmateriaal. Het productieproces omvat een doorlopende plaat, die de basis vormt waarop het asfalt en andere materialen worden samengevoegd. Asfaltdakshingles kunnen ook worden versterkt met een glasvezelmat, die is gemaakt van glasvezels verbonden met bindmiddelen of stabiele harsen. De glasvezel wordt in de molen op grote rollen geplaatst en vervolgens „afgewikkeld wanneer het productieproces van dakshingle begint.

Deze elementen zijn meestal platte rechthoekige vormen die in een overlappende reeks worden gelegd, beginnend vanaf de onderkant van het dak naar boven, waarbij elke volgende rij overlapt met de voegen eronder. Dus, hoewel er een korte lijst is van grondstoffen in dakspanen van asfaltdaken, dient elk een belangrijk doel. Ook kunnen speciale „reflecterende korrels” worden gebruikt om dakshingles te maken die een hoger percentage van de warmte-energie van de zon weerspiegelen. Dus, wat gaat er precies in het maken van een asfaltdakshingle? Het productieproces maakt gebruik van een doorlopende plaat die de basis vormt waarop de materialen worden aangebracht.

Om de gordelroos aan elkaar te hechten op het dak, worden vlekken van een thermisch geactiveerde asfaltafdichtingsmiddel op de gordelroos aangebracht (bij sommige gordelroos is het afdichtmiddel op het bovenoppervlak geplaatst, terwijl op andere gordelroos het afdichtmiddel zich aan de onderkant bevindt). Deze materialen worden vervolgens omgevormd tot hoogwaardige dakspanen, die zeer duurzaam en resistent zijn. Asfaltshingles blijven de dominante optie voor residentiële dakbedekking in Noord-Amerika, en je kunt ze ook vinden op daken in tal van landen over de hele wereld. Mike Anderson, Manager Quality Assurance, Research and Development bij IKO Industries, verklaart: „Hoewel een zeer kleine gewichtsbijdrage aan de gordelroos, afdichtmiddel en lamineerlijmen van cruciaal belang zijn voor de prestaties van de shingle, en dus het algehele geïnstalleerde daksysteem.

Asfaltdakshingles zijn versterkt met een dunne glasvezelmat, gemaakt van glasvezels van specifieke lengte en diameter die aan elkaar zijn gebonden met behulp van stabiele harsen en bindmiddelen. Omdat de asfaltcoating op de dakshingle zelf een kleverig materiaal is, moet de onderkant van het product worden bedekt met iets om te voorkomen dat de gordelroos tijdens de productie aan de procesrollen blijft kleven en niet aan elkaar kleven in de verpakking. En dus dachten sommige rookie-installateurs jarenlang de blootgestelde kit van de releasefilm af te pellen die nodig was voor shingle adhesie op het dak, maar dat is gewoon niet waar. .

Leave Reply

Required fields are marked *