Welk dakbedekkingsmateriaal is het meest duurzaam?

Gegolfd gegalvaniseerd staal is een van de sterkste, meest duurzame dakbedekkingsmaterialen, omdat het langer meegaat, beter bestand is tegen wind en minder warmte absorbeert dan asfaltshingles. Asfaltshingles gaan ongeveer 15-30 jaar mee. Ze zijn verreweg het populairste dakbedekkingsmateriaal vanwege hun kosteneffectiviteit. Dit dakbedekkingsmateriaal moet tussen de 30 en 50 jaar meegaan.

Houtshingles zijn meestal gemaakt van brandwerend hout zoals ceder of redwood. Als het gaat om energie-efficiëntie, is hout een natuurlijke isolator, houten dakspanen zijn van nature ongeveer twee keer zo efficiënt als asfaltshingles. En omdat ze 100% natuurlijk zijn, zijn asfaltshingles een van de meest duurzame dakbedekkingsmaterialen op de markt. Metalen dakbedekkingsmaterialen gaan ongeveer 30-50 jaar mee.

Gemaakt van staal, koper, zinklegering of aluminium, metalen daken zijn iets duurder dan hun asfalt- en houten tegenhangers. Dat gezegd hebbende, zijn ze aanzienlijk duurzamer. Niet alleen zijn de meeste metalen daken gemaakt van gerecyclede materialen, veel zijn ook zelf 100% recyclebaar. Een dak gemaakt van leisteen kan wel 75-150 jaar meegaan.

Een van de oudste dakbedekkingsmaterialen, leisteen is ook een van de duurste. Leisteen is een van de duurste materialen omdat het het grootste deel van een eeuw meegaat, en als het dak goed is gebouwd, meer dan 150 jaar. Daarom is leisteen een ongelooflijk duurzaam dakbedekkingsmateriaal. Dakbedekkingsafval (met name asfaltafval) is goed voor 3% van al het afval op stortplaatsen.

Dit komt omdat huiseigenaren de meeste dakbedekkingsmaterialen elke 30-50 jaar moeten vervangen. Een dak dat drie keer zo lang meegaat als de concurrentie veel beter is voor het milieu. Zoals bij de meeste keuzes voor huisverbetering, is er een directe relatie tussen kwaliteit en kosten, en in het geval van dakbedekking vertaalt kwaliteit zich meestal als een lange levensduur. Met een dak is het zelden logisch om te winkelen door een dakbedekkingsmateriaal te kiezen dat puur op prijs is gebaseerd, wanneer een beetje meer uitgeven u een dak kan geven dat net zo lang meegaat als u het huis bezit.

Een goedkoop dak is geen koopje als het om de 8 jaar vervangen moet worden. Asfaltroldakbedekking is gemaakt van grote rollen van hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in asfaltshingles. Gebruikt voor relatief vlakke plaatsen, zoals schuine schuurdaken, wordt roldakbedekking geïnstalleerd door stroken in de lengte over het dak te leggen in overlappende banen. De dakbedekking van asfaltrollen zal naar verwachting maximaal 5 tot 10 jaar meegaan.

Het verkrijgen van de maximale levensduur van de dakbedekking is eigenlijk gewoon een kwestie van het uit de buurt houden van vuil en snel eventuele lekke banden of schade verhelpen. Asfaltroldakbedekking wordt normaal gesproken geïnstalleerd op daken met een relatief vlakke piek, dus een huis van 2.000 vierkante meter heeft zeer dicht bij 2.000 vierkante meter dakoppervlakte. Van composiet asfaltshingles kan worden verwacht dat ze 15 tot 40 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen materialen. Sommige kiezeldaken kunnen zelfs 50 jaar meegaan.

De meeste fabrikanten van dakspanen bieden een scala aan producten in verschillende gewichten en verschillende levensverwachtingen. Fabrikanten zoals Owens Corning, GAF of Certainteed komen met dienovereenkomstig hoogwaardige garanties die een halve eeuw duwen. Houten dakspanen zijn gemaakt van dunne, wigvormige stukken natuurlijk hout, zoals ceder of gele den, die zijn gezaagd uit boomstammen. Ze zorgen voor een uiterst aantrekkelijk dak, maar zijn lastig te installeren en niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers.

Houd er rekening mee dat de toenemende brandgevaren in sommige regio's wettelijke beperkingen hebben veroorzaakt op het gebruik van houten dakbedekkingsmaterialen. Ze zijn geen goede keuze op elke locatie waar seizoensgebonden natuurbrandgevaren zijn. Houten shingle daken zijn gemiddeld ongeveer 25 tot 30 jaar lang, hoewel soms een langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak milde omstandigheden ervaart en vrij blijft van puin. Zorgvuldig onderhouden houten dakspanen kunnen 50 jaar meegaan.

Om de levensduur van een houten shingle dak te verlengen, moet u gespleten en gebarsten dakspanen onmiddellijk vervangen en het dak mosvrij houden. Houtshakes zijn een dikker materiaal dan houten gordelroos, en er kan worden verwacht dat ze beter bestand zijn dan houten gordelroos tegen weer en UV-stralen. Ze zijn niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers om te installeren, waarvoor professionele installatie vereist is. Net als houtshingles kunnen shakes beperkt zijn in regio's waar bosbranden een bekend gevaar vormen.

Een steeds populairder type dakbedekking, vooral in gebieden die vatbaar zijn voor natuurbrandgevaar, metalen daken met staande naad zijn gemaakt van grote stalen panelen die op het dakterras zijn gelegd, waarbij de naden overlappen in verhoogde ruggen die verticaal langs de dakhelling lopen. Gebruikte metalen zijn meestal staal of aluminium, hoewel koper en zink ook worden gebruikt. Deze daken zijn nagenoeg onderhoudsvrij en zeer duurzaam. Ze zijn echter niet geschikt voor doe-het-zelf installatie.

Metalen daken met staande naad hebben een levensduur van 30 tot 50 jaar, maar als relatief nieuw product wordt nog steeds informatie verzameld. In goede omstandigheden kunnen metalen daken 75 jaar meegaan. Om de levensduur te maximaliseren, controleert u ze regelmatig om er zeker van te zijn dat bevestigingsmiddelen en afdichtingsmiddelen niet zijn mislukt, en inspecteer ze op noodlijdende, gebogen of uitgeschoven panelen. Dakpannen van kleipannen gaan routinematig 100 jaar of langer mee als ze goed worden onderhouden.

Het nadeel van tegeldaken is geen verval, zoals bij houtschudden of gordelroos, noch het langzaam afstoten van minerale korrels, zoals bij composiet gordelroos. Kraken is eerder wat pannendaken kan verdoemen. Loop niet zoveel mogelijk op je pannendak. Wanneer uitbloeiingen zich ontwikkelen, zoals vaak gebeurt met terracotta, poets het dan af met een schone, droge handdoek.

Bedek de tegels met een heldere alkydprimer. Vervang gebarsten en gebroken tegels zodra je ze ziet. Leisteen is een andere versie van een stenen dak, maar in plaats van gemaakt te zijn van gegoten klei of beton, zijn dit daken bedekt met echte steen uitgehouwen uit gesteente dat uit steengroeven is gewonnen. Leisteen heeft een natuurlijke neiging om te splitsen in vlakke platen, waardoor dit de ideale natuursteen is om daken te bedekken.

Leisteen moet worden geïnstalleerd door getrainde vakmensen. Het is de duurste van gangbare dakbedekkingsmaterialen, maar ook de meest duurzame van allemaal. Goed onderhouden, het kan mogelijk de levensduur van uw huis meegaan, zelfs als die levensduur twee eeuwen lang is. Vanwege de kosten is dit een dakbedekkingsmateriaal dat meestal wordt gebruikt in grote, luxe huizen.

Dit is een dak dat gemakkelijk 100 jaar meegaat of nog veel meer. Er zijn nog leistenen daken in bedrijf die letterlijk honderden jaren oud zijn. Om dit soort levensduur te bereiken, vervangt u onmiddellijk alle gebroken leisteen tegels die u ziet. Zorg ervoor dat alle flitsen correct zijn geïnstalleerd en in goede staat verkeren.

Wanneer uw koperen flitser zwart is geworden, is het tijd om deze te vervangen. Het meest duurzame dakbedekkingsmateriaal is 50 jaar premium architecturale gordelroos voor het geld. Architecturale gordelroos is goed geschikt voor alle ruimtes en gaan 30 tot 50 jaar mee. Andere duurzame dakbedekkingsmaterialen zijn onder meer metaal, betontegels, houtschudding of leisteentegels.

Sommige dakbedekkingsmaterialen zijn niet goed geschikt voor alle ruimtes of hebben hogere installatiekosten. Een dak in leisteen kan tussen de vijfenzeventig en honderdvijftig jaar meegaan. Leisteen is de duurste en meest duurzame van de duurzame dakbedekkingsmaterialen. De hoogste winden en zwaarste sneeuwstormen in Colorado faseren geen leistenen daken.

Leisteentegels kunnen echter barsten onder het gewicht van sneeuw of ijs. Het is van vitaal belang dat het wordt toegepast door een dakbedekkingsspecialist. Net zoals het cruciaal is om duurzame dakmaterialen te selecteren, is het ook belangrijk om een dakbedekkingsspecialist te kiezen die de weersuitdagingen in Colorado begrijpt. En als u op zoek bent naar een nieuw huis, kan het kopen van een huis met een metalen dak betekenen dat u helemaal nooit te maken krijgt met een herdakingsproject.

Metalen daken fungeren ook als natuurlijke isolatoren, waardoor huizen koeler blijven bij warm weer en warmer in de winters in Colorado. Hier is de complete gids voor het kopen van een dak, zodat u alle kracht hebt om de beste aankoopbeslissingen te nemen. Deze daken worden normaal gesproken geïnstalleerd door professionele bemanningen, maar de installatie is niet buiten bereik voor een bekwame doe-het-zelver. Polymeer dakshingles zijn gemaakt om eruit te zien als leisteen of houten dakspanen, maar ze vereisen aanzienlijk minder onderhoud.

Als u een leisteen dak voor uw huis of gebouw overweegt, is het belangrijk om geïnformeerd te worden over de voor- en nadelen van het dakbedekkingsmateriaal. Houten schuddakbedekking kan gespecialiseerd onderhoud vereisen, omdat veel dakdekkers niet bekend zijn met dit dakbedekkingsmateriaal. Hoewel zonneschijn erg aantrekkelijk is, kunnen de brandende hitte en UV-straling zelfs de meest duurzame dakbedekkingsmaterialen verslijten. Hoeveel u uiteindelijk betaalt, komt echt neer op de complexiteit van uw dak, de dakaannemer die u inhuurt en of ze interne paneelmachines hebben.

Het dak van uw huis of bedrijf is van vitaal belang voor zowel de integriteit van de bouwconstructie als voor de bescherming van de mensen in de woning. Maar de waarheid is dat er nog meer is dat u moet leren om echt te bepalen welk dakbedekkingsmateriaal het beste bij u past. Ze vereisen een stevige dakbedekking die voldoende is om het gewicht te dragen en moeten worden geïnstalleerd door bekwame professionals. .

Leave Reply

Required fields are marked *