Welke dakplaat is het beste voor een warm klimaat?

Hoewel populair, zijn dakshingles van asfalt en hout niet het beste voor gebieden met driecijferige temperaturen. De beste daktypes voor huiseigenaren in warme klimaten zijn metaal, leisteen, klei of rubberen dakspanen, Raj. Terracotta pannendaken zijn zeer duurzaam met sommige oude gebouwen met eeuwenlang dezelfde tegels, maar zelfs moderne terracotta tegels zouden gemiddeld ongeveer 50 jaar meegaan. Hoewel het materiaal een belangrijke rol speelt in de hittebestendigheid van terracotta, helpen de werkelijke vorm en het ontwerp ook om het algehele effect te ondersteunen.

Terracotta tegels worden meestal gevormd in een halve vatvorm of S-curve. Wanneer de tegels op het dak worden gelegd, grijpen ze in elkaar om bogen te vormen. Deze bogen zorgen voor een grotere lucht- en watercirculatie en verminderen de hoeveelheid warmte die in het dak vastkomt te zitten. Het belangrijkste nadeel van terracotta tegels is het gewicht.

Deze tegels kunnen tot vier keer zoveel wegen als gewone asfalt- of composietgordelroos. Dat betekent dat ze een solide basis nodig hebben die dat extra gewicht kan dragen, waarvoor mogelijk extra structurele versterkingen aan uw huis moeten worden toegevoegd. Als u in een gebied woont met koud, nat weer, kunnen terracotta tegels mogelijk breken en breken. Betonnen tegels, een iets meer betaalbare optie dan terracotta, zijn dik gebouwd, wat betekent dat het langer duurt voordat de zon door een plaat beton opwarmt en uw huis bereikt.

Net als bij terracotta kunnen betontegels ook worden gevormd tot halve vaten of S-vormen, waardoor meer luchtventilatie mogelijk is. Het beton een lichtere kleur verven kan ook helpen om warmteabsorptie te voorkomen. Beton kan echter zwaar zijn, wat betekent dat u mogelijk extra moet uitgeven aan fundamentele ondersteuning in uw dak, en zonder de betonnen tegels te schilderen of te sterven, is uw dakontwerp misschien niet het meest esthetisch om naar te kijken. EPDM, een afkorting voor ethyleenpropyleendieenmonomeer, is een synthetisch rubberachtig materiaal.

EPDM wordt vaak gebruikt in commerciële dakbedekking en bestaat uit een sterke thermoplast die effectief bestand is tegen weersinvloeden, UV-straling en algemene slijtage. Optionele dakcoatings met titaniumdioxide kunnen het warmtereductiepotentieel verbeteren door warmte en zonlicht te reflecteren. Omdat EPDM over het algemeen naadloos is, kan het ook helpen als barrière tegen water- en luchtlekken. In tegenstelling tot de vorige twee opties is EPDM ook licht en kneedbaar, waardoor een eenvoudige installatie mogelijk is.

EPDM is echter lang niet zo duurzaam. Hoewel EPDM bestand is tegen de meeste weersomstandigheden, kan het gemakkelijk worden beschadigd door gevallen takken, rotsen en ander puin. Metaal is tegenwoordig het trendy materiaal in de meeste warmere klimaten. Veelzijdige en duurzame metalen dakbedekking heeft een piek in gebruik gezien dankzij het over het algemeen duurzame karakter.

De meeste aluminium, stalen en koperen dakbedekkingen zijn gemaakt van gerecyclede materialen. In vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen heeft metaal langer nodig om op te warmen, houdt het minder warmte vast en koelt het's nachts sneller af. De meeste metalen daken die worden geïnstalleerd, hebben ook een opvallend beetje ruimte tussen de terrasplanken en de eigenlijke metalen panelen. Die ruimte fungeert in wezen als een buffer of barrière die kan voorkomen dat warmte van het dak naar de werkelijke woonruimte eronder stroomt.

Groene of levende daken bestaan uit daken bedekt met planten en mos opgehangen over een beschermend, waterdicht membraan (meestal EPDM). Het membraan is gevuld met aarde en vermeerderd met een verscheidenheid aan lokaal plantenleven. De van nature koele temperatuur van de grond en het groeiproces van de plant houden het huis koel door warmteabsorptie te voorkomen. Tijdens de koudere maanden fungeert een groendak ook als een effectieve vorm van isolatie om warmteverlies te voorkomen.

Waterafvoer van de planten kan ook helpen om het gebouw te koelen, en de planten fungeren van nature als een stralingsbarrière voor de dakfundering, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd. Het beste van alles is dat groene daken als energiezuinig worden beschouwd en op natuurlijke wijze het warmte-eilandeffect verminderen. Ze voegen ook zuurstof terug toe aan de lucht, waardoor ze vooral belangrijk zijn voor grote stedelijke uitgestrekte gebieden en gebieden met veel verkeerscongestie. Groene daken vereisen echter een goede planning, expertise en visie.

Groene daken kunnen worden geïnstalleerd op traditionele daken zoals een zadeldak of heupdak, zodat huiseigenaren kunnen profiteren van de vele voordelen die ze kunnen bieden. Meer informatie over wat een zadeldak of heupdak is. Mogelijk moet u ook meer uitgeven om het dak te onderhouden, van het voorzien van regelmatig water tot het verwijderen van onkruid tot het afweren van potentieel ongedierte. Keramische dakbedekking en terracotta tegels Tegels en plaatdaken van beton.

Metalen daken zijn een goede keuze voor mensen die in warme klimaten leven. Ze hebben de afgelopen jaren een heropleving in populariteit gezien vanwege hun duurzaamheid en stijl. Een metalen dak vormt een thermische barrière door een luchtruim te creëren tussen de dakbedekking en het dek. Dit luchtkussen kan helpen de koelkosten te verlagen, wat u op de lange termijn veel geld kan besparen.

Metalen daken zijn ook goedkoper dan andere dakbedekkingsmaterialen omdat ze kunnen worden geproduceerd met gerecyclede materialen. Dit type dakbedekkingsmateriaal kan eeuwenlang bestand zijn tegen hitte. Ze worden vaak gegoten in een „S-vorm” of een halve loop om in elkaar grijpende bogen over het dak te vormen. De gebogen vorm van de tegels zorgt voor een goede luchtcirculatie onder het oppervlak, wat helpt om het interieur koeler te houden.

Het enige nadeel van terracotta is dat het omvangrijk en duur is. Uw dakterrasplanken moeten eerst worden versterkt voordat terracotta tegels worden geïnstalleerd om te voorkomen dat het kapot gaat. Dakbedekking die is gemaakt van metalen zoals staal, aluminium of koper is een andere geweldige optie om warmte weg van uw huis te reflecteren. Er zijn andere materialen die meer warmte van de zon kunnen reflecteren, maar metaal koelt ook het snelst af van elke dakbedekking die goed is in het reflecteren van warmte.

Het kan dus's middags wat heter zijn, maar het helpt je huis ook's nachts sneller af te koelen als je wilt slapen. Een andere haalbare optie voor u en andere eigenaren van onroerend goed is de dakpan van klei. Dakpan van klei is een zeer goede keuze voor veel eigenaren vanwege de algehele weerstand tegen thermische warmte. Omdat dit dak ongevoelig is voor brand, kan het worden gezien als een aantrekkelijke optie om de schade aan daksystemen te elimineren.

Dit soort materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zeer rijke aardetinten. Terwijl metalen dakpanelen onder een hoek kunnen worden geïnstalleerd, moet de dakdekker rekening houden met verblinding en aanpassen voor helling. .

Leave Reply

Required fields are marked *