Wat doen dakdekkers als het begint te regenen?

Aannemers voor dakbedekking en gevelbeplating krijgen tijdens stormen serviceoproepen voor noodreparaties. Dakbedekkingsaannemers gebruiken een dakafdichtmiddel dat in de regen kan worden gebruikt. Hoewel dakafdichtmiddel het water buiten kan houden, is het niet bedoeld om te worden gebruikt voor permanente reparatie. Voor langdurige dakreparaties is goed weer cruciaal. Lees ook: kun je dakdekken in de regen ?

Bij de meeste dakbedekkingswerkzaamheden betekent regen dat open gebieden snel worden bedekt met zeilen en het gebied wordt beveiligd. In deze periode zal uiteraard alle werkzaamheden moeten worden stopgezet. Er zijn echter enkele omstandigheden waarin dakbedekkingswerkzaamheden kunnen worden voortgezet tijdens lichte regen. dakdekkers moeten volledig voorbereid zijn op ongeplande regenbuien die tijdens een baan opduiken.

Wanneer er tijdens een dakbedekking een regenbui optreedt, moeten de dakdekkers eerst zien hoe zwaar de regen is en bepalen of het een blijvende storm gaat worden. Als de storm lang duurt, moeten ze het dak bedekken met zeilen om het hout en andere materialen te beschermen tegen nat worden. Als de regen lichter en kort is, zullen ze waarschijnlijk van het dak klimmen en wachten tot het voorbij is voordat ze doorgaan met het werk. In sommige gevallen kan uw dakdekker uw dak in slechts één dag installeren, maar de gemiddelde installatie duurt enkele dagen.

De meeste professionele dakdekkers zullen alleen de delen van het dak verwijderen die ze veilig en effectief in één dag kunnen vervangen. Bij slecht weer zal uw dakdekker zeker zeilen bij zich hebben voor noodsituaties. Bij het grootste deel van het dakwerk betekent regen dat elk open gebied snel wordt bedekt met zeilen en het gebied wordt beschermd. Al het werk zal in deze periode uiteraard moeten worden stopgezet.

Er zijn echter verschillende omstandigheden waarin dakbedekkingen kunnen plaatsvinden bij lichte regen. Dakaannemers houden altijd toezicht op het weer. Ze installeren geen daken als het regent, omdat de regen de kwaliteit van de dakinstallatie nadelig kan beïnvloeden. Bovendien zorgt regen voor gladde omstandigheden die het werken op het dak gevaarlijk maken.

De meeste dakaannemers zullen hun klanten bellen om het dakproject te verzetten als er een zeer grote kans op regen is. Als er een lage kans op regen is, zal uw dakbedekkingsaannemer waarschijnlijk op uw dak werken zoals gepland, zelfs als het een bewolkte dag is. Het installeren van een dak als het niet regent en de omstandigheden droog zijn, is nog steeds een van de meest risicovolle klussen die er zijn, dus je kunt je alleen maar voorstellen dat het toevoegen van gladde oppervlakken en ideaal weer het nog gevaarlijker kan maken. Regen kan ook bliksem en harde wind met zich meebrengen, wat de hele klus kan bemoeilijken door zeilen of dakbedekkingsmaterialen af te blazen.

Dat vallende puin kan dan van het dak naar beneden komen en een valgevaar vormen voor aannemers beneden. Wat er ook gebeurt, de gladde omstandigheden verhogen het risico op letsel voor de dakdekkers en schade aan het onroerend goed drastisch. Dit geldt zowel voor dakreparaties, nieuwe installaties, vervangingen en zelfs dakbedekkingsinspecties. Je dak beschermt je huis tegen elementen zoals wind en regen.

Maar dakinstallatie moet plaatsvinden in droge omstandigheden. Voordat u een dakdekker inhuurt, vraagt u hen naar de voorzorgsmaatregelen die ze nemen als het begint te regenen tijdens het installeren van het dak en tot overeenstemming komt voordat de klus begint. Als echter nalatigheid van de dakdekkers de schade tijdens de installatie heeft veroorzaakt en het vakmanschap heeft beïnvloed, kan er een maas in de wet zijn om het te bedekken. In het geval van stormschade kunnen er noodsituaties ontstaan wanneer u een professionele dakdekker nodig heeft om u te helpen met tijdelijke noodreparaties om het gebied goed af te dekken om mogelijke waterschade te voorkomen.

Zelfs met de beste veiligheidsuitrusting en de meest bekwame dakdekkers kan de regen uw dak en inspanningen vernietigen. Helaas kan het ook een moeilijke tijd zijn om dakdekkers van hoge kwaliteit te vinden om het probleem aan te pakken, zonder een eerdere verbinding met een lokaal dakbedekkingsbedrijf, aangezien oproepen tijdens stormen gebruikelijk zijn. Met regen die blijft stoppen en starten, kunnen dakdekkers op kleinere delen van daken tegelijk werken, waarbij ze alleen elk onderdeel tegelijk afscheuren en vervangen. Uw dakdekkers moeten voorbereid zijn om open gebieden snel te bedekken met dekzeilen om het gebied te beschermen tegen binnensijpelen van water.

Het kan zelfs onveilig zijn voor dakdekkers om tijdens regen op uw dak te werken, dus dit zijn geen risico's die u moet nemen. Elke ervaren dakdekker zorgt ervoor dat er tijdens het werken op uw dak geen gaten of openingen zijn waar water doorheen kan sijpelen. Hoewel het frustrerend kan zijn om een dakdekker te roepen en dan te moeten wachten tot de regen stopt, is dit vaak de beste optie. U en uw dakdekker zullen er zeker van zijn dat de klus goed zal worden gedaan en dat uw nieuwe dak lang meegaat.

Bron: BKG dakwerken - Is het veilig om een dak in de regen te installeren?

Leave Reply

Required fields are marked *