Hoe lang gaat dakteer mee?

De voordelen van een teer- en grinddak zijn talrijk. Ze hebben meestal een levensduur van ongeveer 20 tot 25 jaar, afhankelijk van de locatie en de structuur van de rest van het pand (uiteraard behoudens grote natuurrampen). Een teer- en grinddak gaat 20 jaar tot 25 jaar mee als het goed wordt onderhouden. Na de 20-jarige markering beginnen de meeste teer- en grinddaken echter tekenen van hun leeftijd te vertonen, en dat is wanneer ze moeten worden vervangen.

Als je minder tijd vertrouwt op een teer- en grinddak en het vertoont al problemen, dan kan het een verstandige keuze zijn om het eerder te vervangen. Het eerder dan later vervangen is vaak de beste keuze, omdat het teer- en grinddak begint te vervallen, waardoor het moeilijker wordt om uw huis of bedrijf tegen de elementen te beschermen. Let er bij het aanbrengen van dakteer op dat je minstens een paar opeenvolgende dagen zonneschijn hebt, zonder regen of sneeuw, zodat de teer tijd heeft om te genezen. De ideale temperatuur is 70 graden F.

Hoewel u dakteer bij lagere temperaturen kunt aanbrengen, zal deze pas goed worden ingesteld als het 70 graden bereikt. Bij warmere temperaturen kan uw dakteer gaan druipen, waardoor een lelijke, moeilijke puinhoop ontstaat. De meeste asfaltdaken gaan tussen de 15 en 30 jaar mee. Dit kan echter variëren afhankelijk van het klimaat en de weersomstandigheden van waar u woont.

Asfaltshingles gaan bijvoorbeeld niet zo lang mee in Arizona, omdat de dramatische temperatuurveranderingen ervoor zorgen dat de dakspanen barsten. Met een vertrouwde dakdekker aan je zijde, heb je zeker een duurzaam dak dat je jarenlang zal beschermen.

Leave Reply

Required fields are marked *