Waarom zijn dakplaten gegolfd?

Voordelen van golfplaten dakbedekking De eenvoudige reden hierachter is de duurzaamheid en structurele stabiliteit van het golfdakpaneel. De natuurlijke vorm van een gegolfd metalen paneel geeft het een structureel voordeel in vergelijking met een staande naad of R-paneel van hetzelfde basismateriaal. Een van de grootste voordelen van golfplaten ten opzichte van vlakke platen is de extra sterkte die de golvingen ze geven. Door stijfheid toe te voegen over de gehele lengte van de golvingen en sterkte bij het buigen, wordt voorkomen dat de vellen doorzakken.

Door ervoor te zorgen dat er regelmatig steunen op uw dak zijn om de platen te ondersteunen, zorgt u ervoor dat uw dak sterk en stijf blijft. In tegenstelling tot dakshingles die gebouwen vaak blootstellen aan lekken, houdt golfplaten de rest van het gebouw droog. Om dit te garanderen is een goede installatie vereist. De juiste coatings, waaronder epoxy- en keramische coatings, versterken ook hun waterdichte eigenschappen.

Door de gegolfde vorm van de metalen platen reflecteert het golfdak meer licht en warmte van de zon. Dit voorkomt dat warmte in je interieur komt. Omdat er minder warmte doorheen kan, is uw huis tijdens het zomerseizoen minder warm. U kunt energie besparen door minder te verbruiken om uw huis te koelen.

Golfplaten zijn flexibel, duurzaam en ongelooflijk licht van gewicht, daarom gebruiken veel huiseigenaren ze graag. Omdat golfplaten licht van gewicht zijn, betekent dit dat ze vrij eenvoudig te hanteren en te installeren zijn. Het betekent ook dat ze de structuur van het gebouw niet onnodig belasten. Gecorrodeerde golfstalen daken kunnen vele jaren meegaan, vooral als de platen worden beschermd door een verflaag.

Deze methode is zo effectief dat de golfplaten van Coroline Bitumen van Ariel Plastic 15 jaar gegarandeerd waterdicht zijn. Wanneer u golfplaten koopt, is de prijs per vierkante voet, die wordt berekend door de breedte van het vel te vermenigvuldigen met de lengte van het paneel. Ik denk dat dat een geweldige functie zou zijn om in een dak te hebben, aangezien het koelen van een heel gebouw waarschijnlijk behoorlijk duur is. Gegolfde dakbedekkingsmaterialen zijn recyclebaar en geschikt voor elk project dat gericht is op het bereiken van duurzaamheid.

Dakplaten van golfkarton gaan langer mee dankzij de ribbels en groeven die hun lichtgewicht karakter goedmaken. Als u uw nieuwe huis bouwt of als u heeft besloten om een volledige dakvervanging voor uw huis te laten doen, kunt u overwegen om te kiezen voor golfplaten dakbedekking. U betaalt 21,67 vierkante meter materiaal, maar de dakdekking zal slechts ongeveer 17,77 vierkante voet bedragen. Als u van plan bent een dergelijke structuur te bouwen, of zelfs als u van plan bent uw daksysteem te renoveren of te vervangen, kan een polycarbonaatplaat de ideale oplossing zijn.

Ze zijn er ook in verschillende kleuren, waaronder rood, groen, bruin of zwart en zijn dus perfect als u uw dakkleur wilt afstemmen op die van een ander gebouw of het dak wilt laten opgaan in het landschap. Een golfdak dat is gemaakt van staal of aluminium gaat vele jaren mee, en in de meeste gevallen minstens honderd. Of het nu gaat om hagel en sneeuw van het winterseizoen of de extreme hitte van de zomer, het dak van golfkarton is zeer goed bestand tegen barre weersomstandigheden. Golfplaten daken zijn ingesteld om commerciële dakbedekking op de lange termijn te definiëren, omdat meer bedrijven op zoek zijn naar een energiezuinige en betaalbare dakoplossing.

Dus als u op zoek bent naar een dakbedekking voor uw nieuwe woonstructuur, of voor een nieuwe dakvervanging, kies dan voor een dak van golfkarton. Voor golfplaten hoeft u de panelen maar één keer in de lange tijd opnieuw te coaten om de gecorrodeerde delen te verzorgen. U kunt de golfplaten die hier beschikbaar zijn in verschillende toepassingen gebruiken, zowel residentieel als commercieel, zoals industriële dakbedekking, architecturale dakbedekking, dakramen, stadiondaken, hobbykassen, dakbedekking van treinstations, pergola's en meer.

Leave Reply

Required fields are marked *