Welke materialen zitten er in asfaltshingles?

Asfaltgordelroos Dit product is gemaakt van een basismat of organisch materiaal (cellulosevezels) of anorganisch materiaal (glasvezels). Het zal je misschien verbazen te horen dat asfaltshingles niet helemaal van asfalt zijn gemaakt. De samenstelling kan variëren, maar asfaltshingles bestaan meestal uit minerale vezels en cementachtige vulstoffen. In studies is onthuld dat asfalt slechts 5 procent tot maar liefst 35 procent van de dakspanen uitmaakt.

Dit materiaal wordt ook wel ACM of „Asfaltbevattend materiaal” genoemd. Asfaltdakshingles zijn het meest populaire dakbedekkingsmateriaal dat wordt gebruikt in huizen in Noord-Amerika, en terecht. Ze zijn ontworpen om een huis te beschermen door decennia van verwering met minimaal onderhoud, en zijn verkrijgbaar in honderden kleuren en stijlen. Een asfaltshingle is een soort muur- of dakshingle die asfalt gebruikt voor waterdichting.

Het is een van de meest gebruikte dakbedekkingen in Noord-Amerika omdat het relatief goedkope kosten vooraf heeft en vrij eenvoudig te installeren is.

Leave Reply

Required fields are marked *