Hoe lang gaat teer mee op een dak?

Asfalt heeft de mogelijkheid om een dak waterdicht te maken en de levensduur te verlengen. Gemiddeld gaan teer- en grinddaken 25 jaar mee; met uitzonderlijk onderhoud kunnen ze wel 40 jaar meegaan. Een teer- en grinddak gaat 20 jaar tot 25 jaar mee als het goed wordt onderhouden. Na de 20-jarige markering beginnen de meeste teer- en grinddaken echter tekenen van hun leeftijd te vertonen, en dat is wanneer ze moeten worden vervangen.

Als je minder tijd vertrouwt op een teer- en grinddak en het vertoont al problemen, dan kan het een verstandige keuze zijn om het eerder te vervangen. Het eerder dan later vervangen is vaak de beste keuze, omdat het teer- en grinddak begint te vervallen, waardoor het moeilijker wordt om uw huis of bedrijf tegen de elementen te beschermen. De voordelen van een teer- en grinddak zijn talrijk. Ja, teer kan op een dak worden aangebracht bij temperaturen tot 40 graden Fahrenheit.

Het droogt echter niet goed en sluit af tot de temperatuur minimaal 70 graden is. Breng bovendien nooit teer aan als het extreem heet is, bijvoorbeeld midden in de zomer. De warme temperatuur kan ervoor zorgen dat de teer druppelt en een ongelooflijke plakkerige puinhoop maakt. Dus, hoe lang gaat dakteer mee? Het varieert afhankelijk van je klimaat en een paar andere factoren.

Dakteer gaat een langere periode van 20 tot 25 jaar mee. Dakteer is een donker, olieachtig mengsel dat op platte daken wordt gebruikt om lekken op te lossen. Het is gemaakt van koolteer en aardoliebijproducten. Koolteer is een diepbruin of zwart residu, dat wordt gemaakt tijdens het productieproces van steenkool.

Koolteer moet worden verfijnd en verwerkt om te voldoen aan de normen voor het gebruik van dakbedekkingen. Installatie van kleitegels is geen doe-het-zelfproject. De tegels zijn zwaar en broos, en ze moeten worden geïnstalleerd in gedefinieerde patronen die nauwkeurig moeten worden gemeten. Bovendien, omdat kleitegels tot 950 pond per vierkant kunnen wegen, kan het vervangen van een oud asfaltdak door kleipannen de dakconstructie van het huis vereisen.

Als het gaat om metalen dakbedekking, heeft kwaliteit ook betrekking op dikte; hoe dikker de meter (hoe lager het getal), hoe duurzamer het dak zal zijn. Aan de goedkopere kant vind je dunnere metalen (26 tot 29 gauge) met een levensduur van 20 tot 25 jaar. Aan de positieve kant worden zonnetegels geleverd met garanties van 30 jaar tot leven, en een enkele beschadigde tegel is relatief eenvoudig te vervangen (hoewel hiervoor een professional nodig is). De eerste installatie van dakpannen op zonne-energie moet ook aan de profs worden overgelaten.

De technologie vordert snel en naarmate dakpannen op zonne-energie op grotere schaal worden vervaardigd, zullen ze waarschijnlijk in prijs dalen. Over het algemeen kunnen daken 20 tot 100 jaar meegaan, afhankelijk van de gebruikte materialen, de kwaliteit van de afwerking en het klimaat. Het is niet verrassend dat de meest duurzame materialen ook het meest kosten. Er is een verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen beschikbaar voor elke huisstijl, maar het selecteren van een nieuw dak gaat over meer dan alleen een kleur kiezen.

Het is belangrijk om een dakbedekkingsmateriaal te kiezen dat geschikt is voor het klimaat van uw regio en de helling van het dak. Merk op dat het altijd een goed idee is om een dak te laten installeren door een professionele dakploeg, maar voor toegewijde, capabele doe-het-zelvers zijn asfaltdaken het gemakkelijkst te installeren. Het vervangen van een dak is een prijzig voorstel. Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk om uw opties te onderzoeken in zowel dakbedekkingsmaterialen als aannemers.

Als je erover denkt om een dak te laten vervangen, volgen hier enkele antwoorden op vragen die je waarschijnlijk zult hebben.

dakdekkers

gebruiken dakteer omdat het een uitstekende afdichting biedt die water buiten houdt (wat reparatie van daklekken voorkomt) en lagen dakbedekking bij elkaar.

Leave Reply

Required fields are marked *